Hvordan jobber oppsøkende psykisk helse- og rusteam? (ROP)
Av Marte Goplen
Tanken bak oppsøkende behandlingsteam (ACT/FACT) er at behandling av personer som sliter med alvorlige rus- og/eller psykiske lidelser kan flyttes til brukerens hjem og nærmiljø. Mange personer i denne gruppen sliter med å dra nytte av helse- og omsorgstjenester i sin ordinære form. Det er derfor viktig at helse- og omsorgstjenestene driver oppsøkende virksomhet for å sørge for at disse menneskene får den hjelpen de har krav på.
Nye målgrupper for FACT
Prosjektleder for filmene, spesialkonsulent Camilla Bordevich ved Korus Oslo, sier i et intervju med NAPHA at det er interessant å se hvordan FACT-modellen kan prøves ut mot nye målgrupper. På nåværende tidspunkt finnes det få FACT-team som retter seg mot målgruppen unge og eldre.
– Filmene er ment å inspirere andre til å starte slike team. I tillegg til de tre filmene vi lanserte nå er det laget en til tidligere, som forklarer hva som er viktig for å lykkes med tverrfaglig arbeid på tvers av kommuner, spesialisthelsetjeneste og ulike faggrupper, forteller Bordevich til NAPHA.
Filmene ble lansert under et webinar 11. desember og er nå publisert ut i ulike kanaler.
Her kan du se filmene:
Les mer: Hvordan jobber oppsøkende psykisk helse- og rusteam? (ROP)
Artikkelen har tidligere vært publisert i nyhetsbloggen PsykNytt.
Les mer om alderspsykiatri, barn og ungdom og rus og avhengighet, eller gå til siste nummer av PsykNytt.